Ahojte,

Som nitrančanka 🙋‍♀️Hanka, ktorá sa rozhodla naplniť si svoj dlhodobý sen a vycestovať do 🇮🇪Írska. Írsko som prvýkrát navštívila pred piatimi a štyrmi rokmi na dva týždne a už vtedy som si povedala, že v tejto krajine chcem raz žiť. Očarila ma svojou 🐝prírodou, možnosťami, priateľskými ľuďmi, rôznorodosťou a celkovou uvoľnenou atmosférou.

Vďaka 🇪🇺ESC projektu, Kericu a mojej prijímacej organizácie Peter McVerry Trust mám možnosť pracovať s ľuďmi, ktorí sa potýkajú s problémom bezdomovectva. Dôvody tohto problému sú rôzne, či už závislosť, mentálne poruchy, náhodné životné situácie, straty v rodine, strata práce či vyhadzov z prenajímanej nehnuteľnosti.

Momentálne som na 4 mesiace umiestnená v takzvanom drop in centre, kde sa môžu prísť ľudia zohriať, dať si kávu, čaj, sandwich, ovocie. Rovnako môžu využívať počítač, sprchu, práčku či sušičku. Zamestnanci tohto servisu sa s ľuďmi stretávajú aj v takzvaných one-to-one stretnutiach, kde sa snažia nazerať na situáciu každého človeka individuálne a spoločne hľadajú riešenia, ako sa dostať zo situácie, v ktorej sa nachádzajú.

🥾Počas víkendov sa snažím vidieť čo najviac z Írska, určite plánujem navštíviť aj Galway, Cork, Cliffs of Moher a mnoho iných. Zatiaľ mám pochodené len čosi z národného parku Wicklow a okolie Dublinu. Je tu stále čo vidieť a stále čo robiť, niekedy je veľmi ťažké si vybrať do pravé 🙂.

V prípade akýchkoľvek otázok rada odpoviem na maily Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Ak Vás článok zaujal, zazdieľajte ho na Facebook-u: