iceland seed insta

Pojem „solidárna ekonomika“ sa vzťahuje na súbor ekonomických činností, ktoré podporujú vznik pozitívnych externalít. Sú to (pozitívne) efekty, z ktorých profituje celé spoločenstvo zo samotnej skutočnosti, že sa táto ekonomická činnosť vykonáva.

Si zbehlý na sociálnych sieťach alebo by si sa chcel priučiť digitálnemu marketingu? Tvoba materiálov pre tento projekt Ťa bude baviť. 

esc logo skMiesto: Trento, Taliansko

Začiatok: október

Uzávierka: čo najskôr

Dĺžka projektu: 12 mesiacov

Typ projektuEurópsky Zbor Solidarity

Náklady: poistenie, cestovné, ubytovanie, strava, vreckové a kurz taliančiny počas celého projektu financované EÚ 🇪🇺

Vratná záloha: 50 euro KERIC (Boarding pass, účtenky)

Téma: sociálne podnikanie, projektový manažment, vzdelávanie a trvalo udržateľný rozvoj

Ubytovanie, strave, vreckové: Budeš bývať v dvojlôžkovej izbe so spoločnou kúpeľňou, práčovňou a plne vybavenou kuchyňou s možnosťou varenia. Budeš zdieľať byt s ostatnými dobrovoľníkmi. Byt sa nachádza v centrálnej časti mesta Trento so všetkými potrebnými inžinierskymi sieťami v okolí (supermarket, lekáreň, autobusová zastávka).

V rámci príspevku na stravu dostávajú dobrovoľníci 200 eur mesačne.

Vreckové podľa štandardov ESC v Taliansku je 150 eur na mesiac (5 eur na deň). K dispozícii je dopravná karta.

Organizácia: Associazione InCo

Popis projektu: 

- Územná spolupráca a súdržnosť: rozvoj propagačných aktivít projektu Economia Solidale www.economiasolidaletrentina.it (vypracovanie newslettera, aktualizácia webovej stránky, definovanie námetov na rozhovory, príprava príspevkov pre sociálne siete a články, analýza materiálov);

- Účasť na brainstormingu a rozvoji tvorivých aktivít (propagačné materiály, rozhovory, videá, letáky), vypracovanie edičného plánu, nápady ako propagovať projekt Ecomonia Solidale;

- Stretnutia s miestnou komunitou a zainteresovanými stranami, ktoré sú súčasťou Economia Solidale, distribúcia propagačných materiálov, monitorovanie rozhovorov a rozhovory s miestnymi výrobcami tovaru z Trentina, účasť na riadení „trhu solidárnej ekonomiky“, účasť na podujatiach a veľtrhoch, tvorba propagačných videí.

Dobrovoľníci budú mať možnosť zapojiť sa do paralelných aktivít spolu s ďalšími dobrovoľníkmi v iných prijímajúcich organizáciách koordinovaných InCo. Téma paralelných aktivít sa bude meniť podľa projektu. (Vytváranie hier, organizovanie podujatí, výstav atď.)

Profil dobrovoľníka:

Na to, aby si sa mohol stať dobrovoľníkom a vykonávať svoje aktivity v TST, nepotrebuješ žiadne predchádzajúce skúsenosti ani školenia. Hlavnými kritériami výberu sú Tvoja motivácia, záujem zúčastniť sa navrhovaných aktivít, flexibilita a otvorená myseľ.

Na toto dobrovoľníctvo sa môžeš prihlásiť zaslaním CV a motivačného listu v angličtine Lenke na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Tešíme sa na tvoju prihlášku. 

Pár fotiek z Facebooku organizácie:

Preložené z oficiálnej výzvy na stránke InCo.

Ak Vás článok zaujal, zazdieľajte ho na Facebook-u: