220614 estonsko web top

Dobrovoľnícky projekt ESC "Jednota pre spoločenstvo", ktorý iniciovala mimovládna organizácia VitaTiim, má za cieľ zvýšiť povedomie miestnej komunity o udržateľnosti a trvalo udržateľnom rozvoji a uskutočniť praktické kroky na realizáciu aktivít v oblasti udržateľnosti v regióne Ida-Virumaa.

esc logo sk

Miesto: Narva, Estónsko

Začiatok: 1. september

Deadline: 15. júl

Dĺžka projektu: 12 mesiacov

Typ projektuEurópsky Zbor Solidarity 

Náklady: poistenie, cestovné, ubytovanie, strava, vreckové a kurz ruštiny alebo estónčiny počas celého projektu financované EÚ 🇪🇺

Vratná záloha: 50 euro KERIC(Boarding pass, účtenky)

Téma: Životné prostredie a ochrana prírody

Ubytovanie: spoločný byt

Koordinujúca organizácia: VITATIIM

Instagram@vitatiim

Popis projektu: 

Cieľom projektu je tiež zvýšiť povedomie o význame trvalo udržateľného rozvoja a zvýšiť schopnosť predstaviť si trvalo udržateľný životný štýl.

Cieľ sa dosiahne prostredníctvom realizácie dobrovoľníckych aktivít 12 mladých dobrovoľníkov (18-30 rokov) z Nemecka, Španielska, Gruzínska, Francúzska, Ukrajiny, Rakúska, Talianska, Portugalska, Grécka, Rumunska a Slovenska počas 8-12 mesiacov (19.09.2022 až 30.08.2023) v 11 hostiteľských organizáciách v mestách Narva, Sillamae a Kohtla-Jarve.

Všeobecné ciele projektu:
Krátkodobé ciele sú:

  • ponúknuť inšpiratívny a posilňujúci zážitok v Ida-Virumaa pre 12 mladých ľudí z rôznych krajín;
  • podpora 11 miestnych hostiteľských organizácií pri začatí ich práce v Európskom zbore solidarity a zabezpečenie rešpektujúceho a dôveryhodného hostiteľského prostredia pre medzinárodných dobrovoľníkov;
  • zabezpečenie medzikultúrneho vzdelávacieho prostredia v miestnej komunite počas trvania projektu;
  • podpora udržateľnosti prostredníctvom aktivít, ako sú dobrovoľnícke miniprojekty, workshopy, živé knižnice, informačné podujatia, festival "Všetci sa učia" atď.

Ďalšie úlohy podporujúce ciele projektu sú:

T1: zorganizovať školenie pri príchode zo strany koordinujúcej organizácie VitaTiim NGO, počas ktorého budú mať dobrovoľníci workshopy týkajúce sa významu udržateľnosti a udržateľného rozvoja a jeho realizácie na ich pracoviskách. Toto bude prvý krok k zhromaždeniu všetkých aktivít, ktoré sa dajú realizovať na zvýšenie udržateľnosti.

T2: vytvorenie a realizácia vlastných miniprojektov dobrovoľníkov súvisiacich s udržateľnosťou. Hlavnou myšlienkou miniprojektov bude, aby dobrovoľníci ukázali svoje chápanie udržateľnosti praktickým spôsobom.

T3: zorganizovať komunitný vzdelávací festival "KAŽDÝ SA UČÍ", spojiť dobrovoľníkov, hostí z rôznych miest Estónska a miestnu komunitu všetkých vekových kategórií, aby sa spoločne učili a učili sa jeden od druhého, pôsobili v mene komunity pri podpore iniciatívy, učenia, spolupráce, výmeny vedomostí a medzikultúrneho dialógu. Okrem toho môže byť tento festival priestorom na šírenie výsledkov projektu "Jednota pre komunitu" a zvyšovanie povedomia o hodnote dobrovoľníctva pre mladých ľudí a pre komunity.

T4: zorganizovať pre miestnu mládež Job shadowing dobrovoľníkov. Cieľom tejto aktivity je zvýšiť počet mladých ľudí, ktorí majú záujem o takéto medzinárodné skúsenosti a aktivity.

T5: na zvýšenie solidarity a povedomia o udržateľnosti v regióne Ida-Virumaa budeme s našimi dobrovoľníkmi organizovať rôzne druhy aktivít počas trvania projektu. Medzi aktivity budú patriť workshopy o nulovom odpade, živé knižnice, kultúrne večery, aktivity súvisiace so spoločenskou zodpovednosťou a iné workshopy založené na solidarite.

Všetko o projekte a o organizáciách a špecifických aktivitách v nich, ktoré máš možnosť vykonávať nájdeš v premakanom 👉 infopacku. 👈

CV a motivačný list v angličtine pošli Lenke na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Vhodné pre mladých ľudí od 18 do 30 rokov

Preložené z infopacku. 

Ak Vás článok zaujal, zazdieľajte ho na Facebook-u: