Miesto: Berlín, Nemeckoesc logo sk

Začiatok: 1. septembra

Uzávierka: čo najskôr

Dĺžka projektu: 12 mesiacov

Typ projektu: Európsky Zbor Solidarity 

Náklady: poistenie, cestovné, ubytovanie, strava, vreckové a kurz nemčiny počas celého projektu financované EÚ 🇪🇺
Dobrovoľník dostane 5 eur/deň ako vreckové v mesačných platbách. 
Dobrovoľníkovi budú mesačne preplácané náklady na lístok na verejnú dopravu (52 eur/mesiac).
Vzhľadom na nedostatok bytov v Berlíne je veľmi ťažké pre nás nájsť izbu pre dobrovoľníka. Z tohto dôvodu je veľmi dôležité, aby ste boli flexibilní, pokiaľ ide o ubytovanie: Dobrovoľník bude bývať v hostiteľskom rodine alebo v spoločnom byte v Berlíne. Dochádzanie do práce ktorá trvá až 60 minút, je v Berlíne bežná.
Ako bude zabezpečené stravovanie? Dobrovoľník bude dostávať proviant (vo výške 263 eur/mesiac).
Dobrovoľník získa zdravotné poistenie, poistenie zodpovednosti za škodu poistenie zodpovednosti za škodu, ako aj všeobecné úrazové poistenie prostredníctvom skupinového poistenia Európskej komisie (bez pre dobrovoľníka).

Vratná záloha: 50 euro KERIC(Boarding pass, účtenky)

Téma: Kancelária ICJA v Berlíne, Podpora práce v oddelení pre vysielanie s veľmi dobrou znalosťou nemčiny (B2/C1) a dobrou znalosťou angličtiny (B1/B2), administratívne úlohy

Ubytovanie: spoločný byt

Organizácia: ICJA Freiwilligenaustausch weltweit e.V. (International volunteer service organization)

Kontaktná osoba v hostiteľskej organizácii: Joanna Bojanowska, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Činnosti projektovej organizácie (ciele, úlohy, činnosti):
ICJA je nezisková organizácia, ktorá vysiela nemecké dobrovoľníkov vo veku nad 18 rokov na jeden rok do zahraničia. Je tu viac ako 40 krajín v sieti ICJA, čo umožňuje širokú škálu príležitostí pre nemeckých dobrovoľníkov; ICJA zasa organizuje dobrovoľnícke pobyty pre medzinárodných dobrovoľníkov a pobyty pre utečencov v Nemecku. Cieľom ICJA je uľahčiť rešpektujúce a otvorené interakcie medzi ľuďmi z rôznych kultúr a náboženského prostredia. ICJA chápe svoju výmenu program ako príležitosť na vzdelávanie. Ústredným bodom programu ICJA je sú kontakt, spolupráca a plodná výmena medzi dobrovoľníkmi pochádzajúcimi z celého sveta. ICJA e.V. je aktívnym členom federácie ICYE (International Cultural Youth Exchange). Pracuje v nej približne 35 ľudí v kancelárii v Berlíne. Kancelária tiež koordinuje regionálne skupiny po celom Nemecku, v ktorých sú najmä navrátilci pôsobia.

Opis komunity, ktorej sa projekt týka sa nachádza v Kancelária ICJA sa nachádza v meste Friedrichshain-Kreuzberg vo východnej centrálnej časti Berlína. Táto oblasť je
charakteristická svojím rozmanitým umeleckým štýlom, bohatou históriou a nočným životom. Obidve štvrte od seba oddeľuje rieka Spréva, ktorá je jednou z najväčších atrakcií mesta. Je to veľmi aktívne, živé a medzikultúrne miesto pre život s podiel ľudí s migračným pozadím je viac ako 40 %.

Opis úloh dobrovoľníka v projekte:
Ako dobrovoľnícka organizácia prijímame a vysielame dobrovoľníkov z celého sveta a vysielame dobrovoľníkov do 34 rôznych krajín. Dobrovoľník bude pracovať v oddelení príjmu. Dobrovoľník bude pracovať v oddelení príjmu. Hlavnou úlohou dobrovoľníka bude pomáhať pri administratívnej príprave a realizácii medzinárodných dobrovoľníkov.

Jej/jeho úlohy budú nasledovné (pracovný jazyk je nemčina a angličtina):

  • Pomoc pri administratívnych úlohách (žiadosti, dokumenty, zmluvy, práca so zoznamami); komunikácia s projektmi a hostiteľskými rodinami (pracovný jazyk je nemčina);
  • Dokumentácia;
  • Odpovede na úvodné otázky týkajúce sa prihlášky o spôsoboch a špecifikáciách programu v rámci rôznych formátoch výmenného programu - prostredníctvom e-mailu
    a telefonicky; pomoc pri organizovaní a príprave seminárov. Ak si to želáte: Podpora na seminári počas seminára;
  • Čítanie, odpovedanie a archivácia správ dobrovoľníkov počas celého výmenného roka, správa zoznamov účastníkov dokumentov;
  • Možnosť realizovať vlastné projektové nápady. Pre napríklad: vlastné nápady v oblasti sociálnych médií sú veľmi vítané
  • Dobrovoľník získa prehľad o dokumentácii a organizačné úlohy pre všetky programy organizácie ICJA. Prosím, majte na pamäti na pamäti, že úlohy sú skôr administratívne (90 %) a menej pedagogické (10 %).

Požadované zručnosti a záujmy dobrovoľníka
Kancelária ICJA má voči dobrovoľníkom tieto očakávania požadované zručnosti a záujmy dobrovoľníka:
- veľmi dobrá znalosť nemčiny (B2/C1) a angličtiny (B1/B2) je povinná.
- Záujem a radosť z administratívnych úloh, ako aj z transkultúrne témy a globálne vzdelávanie
- byť otvorený a motivovaný
- byť otvorený zodpovednej a samostatnej práci
- schopnosť pracovať v tíme
- ochota vniesť vlastné zručnosti a záujmy
- znalosť kancelárskych programov (najmä Outlook, Word a Excel)
- záujem o medzinárodné výmeny mládeže a dobrovoľníctvo služby
- záujem prispieť vlastnými zručnosťami atď.

Pracovný čas, pracovná doba: Týždenný pracovný čas bude 30-35 hodín; dva dni voľna za týždeň

Školenie a podpora pre dobrovoľníka
K dispozícii je mentor, ktorý je zodpovedný za odpovede na všetky otázky a dohliada na prácu dobrovoľníka a ktorý ovláda angličtinu. Dobrovoľník sa môže zúčastniť na pravidelných školení o kapacitách pre zamestnancov.

Projekt bol hostiteľským projektom pre Európsku Dobrovoľnícku službu už niekoľko rokov (ako hosťovanie, vysielajúca a koordinujúca organizácia ESC). Dobrovoľník bude mať vždy k dispozícii ďalšiu osobu, ktorá bude ho bude podporovať pri plnení jeho úloh. ICJA má rozsiahlu sieť ďalších (ESC) dobrovoľníkov.

Preložené z officiálneho infopaku

CV a motivaný list zašli Lenke na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

csm ESK Aufnahme Team HPNews 20221001 ck f568c6d7ca 1

icja

 

Ak Vás článok zaujal, zazdieľajte ho na Facebook-u: