GSM thumbnail

Téma: Socilálne siete, médiá, promovanie príležitostí pre mladých, jurnalistika.

Miesto: Ankara, Turecko

Začiatok: 15. júna

Dlžka: 6 mesiacov

Uzávieka: - 

Typ projektu: Erasmus Plus

Náklady: poistenie, cestovné, ubytovanie, strava, vreckové a kurz turečtiny počas celého projektu financované EÚ 🇪🇺

Vratná záloha: 50 euro KERIC(Boarding pass, účtenky)

Ubytovanie: Dobrovoľník bude ubytovaný v našom byte, ktorý má 3 izby + 1 obývaciu/odpočinkovú izbu. Dobrovoľník bude zdieľať izbu s ďalším dobrovoľníkom (spolu 2 alebo 3 dobrovoľníci na izbe). Obývacia izba, kúpeľňa a kuchyňa sú spoločné s ostatnými dobrovoľníkmi. Byt je vybavený nasledovne - sušič vlasov, práčka, základné kuchynské vybavenie, pohovky, postele, skrine, TV, WiFi ...atď) Dobrovoľník si môže pripravovať jedlo v kuchyni. Byt sa nachádza v centre ANKARY a 10 minút chôdze od kancelárie.
Adresa: Kültür mah. Ataç 2 sokak Akyol apt 58/10 Çankaya - ANKARA

Kontakt: Gençlik Servisleri Merkezi Derneği (GSM)
Web : www.gsm.org.tr
Facebook : https://www.facebook.com/genclikservislerimerkezi Instagram: https://www.instagram.com/genclikservislerimerkezi/
Twitter: https://twitter.com/gsmorgtr
Phone : +90 312 417 11 24
Email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Úlohy dobrovoľníkov:

Dobrovoľnícky projekt zhromažďuje dobrovoľníkov z rôznych krajín, prostredí a kultúr. Jeho cieľom je vniesť do miestnych a národných aktivít GSM multikultúrny a cezhraničný rozmer. Nižšie uvedené aktivity pomáhajú dobrovoľníkom rozvíjať ich zručnosti súvisiace s oblasťou mládeže, športu a vzdelávania.
1. Online kurzy (debaty, konverzačné kluby, výmeny postupov, workshopy) 2. Školenia, dobiehajúce práce, neformálne realizácie
3. Návštevy zamerané na nadväzovanie kontaktov (návštevy mimovládnych organizácií a aktivity zamerané na stretnutia)
4. Kultúrne podujatia (jedlo, spoločenský život, miesta atď.)
5. Kancelárske práce (blog - časopis - bulletin, práce na sociálnych sieťach atď.)
6. Miestne podujatia (napr. rozvoz potravín ľuďom v núdzi, inkluzívne štúdie atď.)
7. Štúdie týkajúce sa mobilít EÚ, nástrojov a dokumentov (Europass, Youthpass, QAPP, SALTO atď.) 8. Kurzy tureckého jazyka
9. Aktivity v oblasti sociálnej inklúzie, balenie potravín a doručovanie potravín pre chudobných ľudí, ktorí žijú v chudobných oblastiach Ankary (táto aktivita bude pokračovať v spolupráci s inou MVO)
10. Iné sociálne aktivity (fotografovanie, maľovanie, tanec atď.)

Dobrovoľníci budú zodpovední za propagáciu možností ESC, pripravia praktické informácie pre záujemcov o ESC pred začiatkom ich cesty, rozhovory s dobrovoľníkmi ESC a napíšu ich príbehy a skúsenosti s cieľom propagovať dobrovoľníctvo najmä na ESC.

Dobrovoľníci budú zodpovední za prípravu bulletinu každé 2 týždne. Bulletin by mal obsahovať príležitosti na medzinárodné alebo národné projekty pre mladých ľudí (ako sú výmeny, školenia Eramus+ atď.) a návštevy miestnych mimovládnych organizácií a rozhovory s nimi, aby sa dozvedeli viac o ich aktivitách s cieľom propagovať ich medzi mladými ľuďmi a zdieľať všetky informácie aj prostredníctvom sociálnych médií.
Dobrovoľníci budú zodpovední za zorganizovanie aspoň 1 osobného stretnutia s miestnymi tureckými mladými ľuďmi, aby ich informovali o tom, ako napísať motivačný list, ako hľadať projekt ESC a o ďalších možnostiach dobrovoľníctva okrem ESC.

Profil dobrovoľníkov
- Vek od 18 do 30 rokov,
- záujem o problematiku mládeže,
- ochota zapojiť sa do komunikácie s mladými ľuďmi,
- mať tímového ducha,
- Zodpovedný, kreatívny, zvedavý, otvorený,
- Dobré kompetencie v používaní počítača, internetu, sociálnych sietí atď. Naša stránka blogu ESC
Aktualizovať blog na základe dobrovoľníckej činnosti, ktorú už začali predchádzajúci dobrovoľníci. Môžete si pozrieť predchádzajúce záznamy a príspevky, ktoré pripravili naši poslední EVS dobrovoľníci v tomto projekte: https://gsmESCblog.wordpress.com/

Príležitosti
Dobrovoľníci budú mať možnosť zúčastniť sa na akejkoľvek aktivite, ktorú organizuje GSM, a tiež navštíviť rôzne univerzity, mládežnícke centrá, školy a mimovládne organizácie, aby sa stretli s rôznymi ľuďmi a dozvedeli sa viac o ich aktivitách. Taktiež prvý mesiac ich činnosti je spoločný pre špecifické kurzy pre dobrovoľníkov.
● Kurzy turečtiny (4 hodiny týždenne)
● Kurzy žurnalistiky, interview
● Základné kurzy o online a osobnom informovaní mládeže
● Získanie školenia o neformálnom vzdelávaní
● Objavovanie tureckej kultúry a historických miest
● spoločenské podujatia (festival, workshop ľudového tanca, kultúrne stretnutia atď...)

Preložené s www.DeepL.com/Translator z oficiálneho Infopacku kde nájdete aj dodatočné info.

V prípade záujmu pošli Lenke Hruškovej svoje CV a motivačný list na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

Ak Vás článok zaujal, zazdieľajte ho na Facebook-u: