Miesto: Bern, Švajčiarsko

Začiatok: 1. mája

Deadline: 30. novembra

Dĺžka projektu: 12 mesiacov

Typ projektu: Európska dobrovolnícka služba

Európska dobrovoľnícka služba (EVS) je výmenný program, ktorý financuje Švajčiarska vláda a nie EÚ, pretože Švajčiarsko nie je členom programu Erasmus+ program. Je otvorená pre mladých ľudí od 18 do 30 rokov.

Dobrovoľník bude pracovať približne 32-38 hodín týždenne počas 12 mesiacov. Dostane a potvrdenie o účasti na konci dobrovoľníckeho obdobia.

Program Európskej dobrovoľníckej služby riadi Švajčiarska agentúra pre výmenu a Mobilita, Movetia.

Štipendium zahŕňa tieto výhody:

  • Cestovné náklady (400 CHF)
  • Stravovanie a ubytovanie
  • Vreckové (250 CHF/mes.)
  • Jazyková podpora
  • Zodpovedné, zdravotné a úrazové poistenie

Vratná záloha: 50 euro KERIC(Boarding pass, účtenky)

Téma: Podpora organizácie, organizovanie kultúrnych podujatí, inkluzívnych projektov, komunitná reštaurácia

BLINDSPOT - INKLÚZIA A ROZMANITOSŤ ŠVAJČIARSKO

Blindspot – Inclusion and Diversity Switzerland – je nezisková organizácia, ktorá obhajuje spoločnosť, v ktorej je začlenenie samozrejmosťou vo všetkých prostrediach. Blindspot sa to snaží dosiahnuť navrhovaním a vytváraním projektov inklúzie v oblasť vzdelávania, voľného času a práce.

Blindspot verí v pridanú hodnotu rôznorodej spoločnosti pre každého. Za účelom zažiť tieto výhody hmatateľným spôsobom, Blindspot organizuje zážitky, kde ľudia z rôznych prostredí sa môžu stretávať a rozvíjať svoje sociálne a sebakompetencie. Výsledky týchto projektov sú vždy rovnaké: účastníci súhlasia že všetci máme veľa spoločného a že každý chce a má právo byť súčasťou širšej spoločnosti.

Blindspot zvyšuje povedomie medzi odborníkmi a odborníkmi z hendikepovaných aj nepostihnutých oblastiach prostredníctvom partnerstiev, spolupráce, networkingu a prednášok v vo Švajčiarsku a v zahraničí. Cieľom je výmena osvedčených postupov a hľadanie nových partnermi s cieľom spojiť sily a vytvoriť otvorenú, inkluzívnu spoločnosť pre všetci.

Projekty inklúzie a pracovný prístup Blindspotu sú založené na Universale Deklarácia ľudských práv a Dohovor OSN o právach osôb s Postihnutí. Dobrovoľník sa môže naučiť, ako funguje organizácia, ktorá pracuje na inklúzii počas celého roka. Dobrovoľník bude väčšinou pracovať v reštaurácii, bude pomáhať organizovať rôzne podujatia a urobiť prieskum na tému inklúzie. The dobrovoľník bude mať aj čas rozvinúť svoj vlastný projekt v organizácii. The dobrovoľník bude súčasťou tímu.

TU JE NEVYČERPAJÚCI ZOZNAM ÚLOH PODĽA BLINDSPOT:

  • Podpora rôznorodého servisného tímu v reštauráciách Provisorium 46 a Fabrique28, ktorú tvoria ľudia s a bez hendikepu (s podporovaným dozor)
  • Pomáha pri príprave a realizácii rôznych kultúrnych podujatí
  • Podpora prípravy, realizácie a následného hodnotenia rôznych inklúzií projekty (napr. letný tábor a zimný tábor a ďalšie nové projekty)
  • Robiť rôzne výskumy pre témy inklúzie (napr. sociálna orientácia v iných krajiny, porovnanie inklúzie vo Švajčiarsku a krajine dobrovoľníka)
  • Vypracovať vlastný projekt podľa záujmov napr. príprava marketingových a komunikačných materiálov, postup pri žiadosti o podporu, fotografovanie, podpora sociálnych pedagógov atď.
  • Druh práce a náplň sa mení podľa ročného obdobia, ktoré si vyžaduje dobrovoľne byť flexibilný a prispôsobiť sa.

Profil: Osoba vo veku 18 až 30 rokov, ktorá má záujem pracovať v organizácii že podporuje inklúziu, flexibilný, spoločenský, seriózny, určitá znalosť nemčiny jeť výhodou.

Preložené z oficiálnej výzvy ICYE Swiss.

V prípade záujmu pošli Lenke Hruškovej svoje CV a motivačný list na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Zopár fotiek z Instagramu Blindspotu:

Ak Vás článok zaujal, zazdieľajte ho na Facebook-u: