theater play, stage with peopleMiesto: Altamura, Taliansko

Začiatok: 15. novembra

Deadline: čo najskôr

Dĺžka projektu: 6 mesiacov

Typ projektuEurópsky Zbor Solidarity 

Náklady: poistenie, cestovné, ubytovanie, strava, vreckové a kurz taliančiny počas celého projektu financované EÚ 🇪🇺

Vratná záloha: 50 euro KERIC(Boarding pass, účtenky)

Téma: Práca s ľudmi s postihnutím v rehabilitačnom centre Auxilium

Ubytovanie, strava a doprava: Dobrovoľníci budú hostení v spoločných bytoch v centre Altamury. V byte je kuchyňa, obývačka, spoločné spálne, spoločná kúpeľňa. Byt je zdieľaný s ďalšími dobrovoľníkmi EDS, každý je zodpovedný za starostlivosť o byt - upratovanie, nakupovanie a varenie. Každý mesiac má každý dobrovoľník právo získať vreckové a 140 EUR ako peniaze na jedlo. Doprava nie je potrebná, pretože pracovné a obytné miesto je vzdialené 15 minút.

Koordinátor: Associazione Link

Auxilium je sociálna spoločnosť, ktorá vznikla v roku 1984 v Altamure; družstvo typu A, ktoré spravuje služby sociálnej starostlivosti. V priebehu rokov Auxilium ponúka celý rad služieb. Dnes Auxilium pôsobí v sektore psychiatrie, zdravotného postihnutia, starších ľudí, školstva, odbornej prípravy a dobrovoľníctva. V oblasti dobrovoľníctva: „Auxilium e dintorni“ - združenie dobrovoľníkov; Associazione Polisportiva „Olimpica“; Školenia komunitných služieb pre študentov vysokých škôl; dobrovoľníci.

Dobrovoľníkov EDS hostia dve sociálne štruktúry Auxilium: Centro Diurno sa zameriava na mentálne postihnutie, zatiaľ čo „Il Volo“ je založené na pomoci ľuďom s mentálnym a tiež telesným postihnutím. Tieto centrá poskytujú klientom rôzne činnosti a procesy, ako sú kognitívne, sociálne, osobné, vzťahové/emocionálne a komunikačné a expresívne.

Viac si môžete prečítať tu:

“Centro Diurno”: http://www.mondoauxilium.it/struttura/centro-diurno-altamura/

‘’Il Volo’’ : http://www.mondoauxilium.it/struttura/c-s-e-r-il-volo/

Popis plánovaných aktivít:

Dobrovoľník sa bude podieľať na implementácii rôznych rehabilitačných aktivít vykonávaných v štruktúre na podporu pedagógov a používateľov. Dobrovoľník bude na začiatku školený o správnom prístupe k ľuďom so zdravotným postihnutím, o pracovných metódach tímu, priestoroch, rolách a pravidlách v rámci neho. Po tejto fáze bude nasledovať obdobie pozorovania dobrovoľníka, počas ktorého bude môcť lepšie internalizovať predtým získané informácie. Nakoniec sa dobrovoľník, ktorému pomáha pedagóg, zapojí do každodenného života centra, do jeho vzťahov s používateľmi a do realizácie aktivít.

Dobrovoľník sa musí zúčastniť všetkých aktivít a učiť sa zo všetkých sektorov štruktúry, ktorá je poskytovaná užívateľom. Po prvých mesiacoch si dobrovoľník vyberie činnosti, ktoré chce viac rozvíjať alebo vyvinie osobný projekt v rámci štruktúry. Je tiež žiaduce vidieť dobrovoľníkov, ktorí sa aktívne zapájajú a propagujú svoje činnosti, aby boli robení pre klientov centra a spolu s nimi.

Oficiálnu výzvu nájdete na portáli ESC tu: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/11798_en

Profil účastníka: Očakáva sa, že mládež vo veku od 18 do 30 rokov bude otvorená, flexibilná, bude sa zaujímať o prácu s ľuďmi so zdravotným postihnutím, otvorená osvojí si techniky riadenia osoby so zdravotným postihnutím a bude podporovať kvalifikovaný personál. Záujem o taliansku kultúru a jazyk je dôležitý a otvorený učeniu sa v každom okamihu ich projektu, skúsenosti v oblasti zdravotného postihnutia sú plusom, ale nie povinné.

Školenie počas výmeny: Dobrovoľníci získajú prístup k platforme online jazykových služieb na samostatné štúdium talianskeho jazyka. Koordinujúca organizácia Link okrem toho všetkým ponúkne intenzívny kurz jazykového vzdelávania, ktorý pomôže dobrovoľníkom integrovať sa do miestneho prostredia a aktivít.

V prípade záujmu pošli Lenke Hruškovej svoje CV a motivačný list na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Preložené z officiálnej výzvy koordinujúcej organizácie Associazione Link

.

Ak Vás článok zaujal, zazdieľajte ho na Facebook-u: