ESC Italy trentino

esc logo skMiesto: Trentino, Taliansko

Začiatok: apríl 2021

Deadline: čo najskôr

Dĺžka projektu: 12 mesiacov

Typ projektu: Európsky Zbor Solidarity 

Vek dobrovoľníka: 18-30 rokov

Náklady: poistenie, cestovné, ubytovanie, mesačne 200€ na stravu, +vreckové 150€ na mesiac, dopravná karta financované EÚ 🇪🇺

Vrátna záloha: 50€ KERIC (Boarding pass, účtenky)

Téma: sociálneho podnikania, projektového riadenia, vzdelávania a udržateľného rozvoja

Ubytovanie: Bývať budete v dvojlôžkovej izbe so spoločnou kúpeľňou, práčovňou a plne vybavenou kuchyňou s možnosťou varenia.

Zdieľate byt s ďalšími dobrovoľníkmi.

Byt sa nachádza v centrálnej časti mesta Trento so všetkým potrebným vybavením v okolí (supermarket, lekáreň, autobusová zastávka).

Organizácia: Trentino Social Tank (TST) 

Trentino Social Tank (TST) je robotnícke družstvo založené v roku 2014 štyrmi mladými kolegami a s podporou miestnych organizácií. Jeho cieľom je podpora podnikania, inovácií a rozvoja podnikania v Trentine so zameraním na oblasť dobrých životných podmienok a dobrých životných podmienok, hoci pôsobíme aj v rôznych odvetviach.

TST vykonáva hlavne poradenské a školiace služby v presvedčení, že „podnikanie“ a „práca“ sú dve dimenzie, ktoré sú navzájom silne prepojené, TST ponúka obchodné služby v oblasti KIBS (obchodné služby náročné na vedomosti) a už ponúkla svoje poradenské služby približne 170 spoločnostiam v Trentine. Od roku 2018 sme ako technický partner spoločnosti Cariplo Factory a nadácie Giordano Dell’Amore Social Venture Foundation zaradení do zoznamu 18 národných inkubátorov s vysokým sociálnym dopadom.

Od roku 2014 prevádzkuje aj spoločný pracovný priestor v tridentskej štvrti Gardolo, kde hosťuje najmä nezávislých pracovníkov a inteligentných pracovníkov z medzinárodných spoločností.

WEB organizácie: https://www.trentinosocialtank.it/

Popis projektu:

  • Územná spolupráca a súdržnosť: rozvoj propagačných aktivít projektu „Economia Solidale“ www.economiasolidaletrentina.it (vypracovanie spravodajcu, aktualizácia webových stránok, definovanie otázok pre rozhovory, príprava pracovných miest pre sociálne a články, analýza materiály);
  • Účasť na brainstormingu a rozvoji kreatívnych aktivít (propagačné materiály, rozhovory, videá, letáky), vypracovanie redakčného plánu, nápady na podporu projektu Ecomonia Solidale;
  • Stretnutia s miestnou komunitou a zainteresovanými stranami, ktoré sú súčasťou Economia Solidale, distribúcia propagačných materiálov, sledovanie rozhovorov a pohovory s miestnymi výrobcami tovaru z Trentina, účasť na riadení „trhu ekonomiky solidarity“, účasť na akciách a veľtrhoch, vývoj propagačných videí.

Dobrovoľníci budú mať možnosť zapojiť sa do paralelných aktivít spolu s ďalšími dobrovoľníkmi hosťovanými v iných prijímajúcich organizáciách koordinovaných InCo. Téma paralelných aktivít sa bude meniť podľa projektu. (Príprava hier, organizovanie podujatí, výstav atď.)

V Infopacku nájdeš všetko info o projekte.

V prípade záujmu nám napíšte na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Ak Vás článok zaujal, zazdieľajte ho na Facebook-u: