icye dansk

Kontakt Mellem Mennesker - Dobrovoľnícke spoločenské združenie - pomoc, podpora a poradenstvo

Popis projektu: Kontakt mellem Mennesker - Kontakt medzi ľuďmi - je dobrovoľnícke združenie, ktorého poslaním je budovanie silnej, viditeľnej a rozmanitej občianskej spoločnosti. Organizácia je priestorom, kde môže ktokoľvek dobrovoľne prispievať, hľadať pomoc a podporu a byť súčasťou zmysluplných spoločenstiev - bez ohľadu na vek, etnickú príslušnosť, zdravotné postihnutie alebo sociálne postavenie. Organizácia má niekoľko oblastí: dobrovoľnícke centrum, svojpomoc, anonymné dobrovoľnícke poradenstvo, projekty záujmovej komunity a charitatívny obchod. V tomto združení pomáhame mnohým rôznym typom ľudí, napríklad ľuďom, ktorí prežívajú životnú krízu, alebo marginalizovaným osobám s nedánskym etnickým pôvodom.

Kontakt mellem Mennesker sa usiluje o posilnenie solidarity medzi ľuďmi pri rešpektovaní ich kultúr a tradícií a jeho cieľom je budovanie komunity zdieľaných zodpovedností a vzájomnej podpory. Veríme, že všetci ľudia môžu zmysluplne prispievať do spoločnosti napr. prostredníctvom dobrovoľníckej práce alebo účasti v rôznych komunitách.

Obdobie: 1st August 2021 – 30th June 2022

Všetko o projekte nájdeš vo výzve na stránke Dansk ICYE

 

Limfjordsskolen - Internát pre mentálne a fyzicky postihnutých mladých ľudí.

Popis projektu: Limfjordsskolen je rezidenčná škola pre mladých ľudí so zdravotným postihnutím vo veku od 17 do 20 rokov. Škola ponúka špeciálne navrhnuté vzdelávanie založené na individuálnych kompetenciách a výzvach študentov a toto vzdelávanie sa poskytuje všetkým mladým ľuďom, ktorí nedokážu dokončiť bežné vzdelávanie mládeže ani s osobitnou pomocou a prispôsobeným učebným plánom.
V Limfjordsskolen máme 42 študentov, 11 učiteľov a 25 sociálnych pracovníkov a každý študent má vlastnú izbu a žije v rodinných skupinách až 13 ďalších študentov. Mladí ľudia, ktorí majú vážne ťažkosti s učením, zostávajú v škole až 3 roky a pochádzajú z celej severnej časti Dánska.

Hlavným účelom školy je vybaviť a posilniť študentov, aby sa stali čo najviac samostatnými a aktívnymi vo svojom vlastnom živote, a napriek svojmu postihnutiu byť aktívnym občanom v miestnej komunite.

Limfjordsskolen sa nachádza v meste Logstor, ktoré má krásnu polohu na brehu Limfjordenu. Prostredie je veľmi ovplyvnené fjordom a mesto je starým rybárskym mestom. Dnes obchod s rybolovom upadol a teraz sú to menšie priemyselné podniky a spoločnosti poskytujúce rôzne druhy služieb, ale v lete je Logstor plný turistov, veľa plachetníc a návštevníkov prichádza kvôli krásnemu pobrežiu.

Obdobie: 15. septembra 2021 (alebo čoskoro po) do 30. júna 2022

Všetko o projekte nájdeš vo výzve na stránke Dansk ICYE

 

PTG International Youth College - Internátna škola pre mladých ľudí vo veku 18-30 rokov, ktorí pochádzajú z ťažkého prostredia

Popis projektu: PTG je alternatívna škola, kde môžu mladí ľudia z rôznych spoločenských vrstiev a národností študovať, pracovať a žiť spolu.

Škola je určená pre ľudí vo veku 18 - 30 rokov. Škola podporuje spoločenskú zodpovednosť a aktívne pracuje na zvyšovaní kultúrneho povedomia, inklúzie a tolerancie prostredníctvom kultúrnych akcií v miestnej komunite, ako aj na študijných cestách. Program tiež zahŕňa „aktivity na ochranu planéty“, ako je sadenie stromov, záhradné poľnohospodárstvo, poznávanie prírody a realizácia projektov obnovy prírody.

Niektorí študenti škôl pochádzajú z problémového prostredia a na vybudovanie zmysluplnej a úspešnej budúcnosti potrebujú sociálnu podporu.
Škola funguje ako sociálne spoločenstvo, kde každý prispieva svojimi silnými stránkami a pozitívnym úsilím, a dostáva podporu v oblastiach, kde chýba. Škola má silnú tradíciu „učenia sa činnosťou“ a zameriava sa tiež na učiteľské zručnosti. Študenti a učitelia tak spoločne vedú školu, t. J. Varenie, čistenie, údržbárske práce, práce v záhrade, nakupovanie, plánovanie atď.

Obdobie: 15. septembra 2021 (alebo čoskoro po) do 31. augusta 2022

Všetko o projekte nájdeš vo výzve na stránke Dansk ICYE

 

Bustrup Hovedgaard - Denná škola zraniteľní mladí ľudia.

Popis projektu: Bustrup Dagskole (Bustrup Day School) hľadá dobrovoľníkov na obdobie 6 - 9 mesiacov s pracovným časom 30-35 hodín týždenne. Nachádzame sa na vidieku a obklopený krásnou krajinou. Tento projekt je ideálny pre dobrovoľníkov, ktorí by chceli žiť mimo mesta (bude k dispozícii na mieste) a zúčastňovať sa športových a outdoorových aktivít.
Hľadáme ľudí vo veku od 18 do 30 rokov, ktorí hovoria dobrou angličtinou a majú skutočný záujem o podnebie a ekologické problémy. Mali by sa chcieť dozvedieť viac o pedagogike a výučbe, a to teoreticky aj prakticky. Dobrovoľníci budú zdieľať život a prácu s rovnako zmýšľajúcimi ľuďmi a bude sa od nich očakávať, že budú čeliť výzvam. V rámci svojej každodennej rutiny podajú pomocnú ruku s mimoškolskými programami s mládežou so špeciálnymi potrebami a s našou záhradnou farmárskou, chovateľskou a informačnou prácou v komunite.

V lete vedie podnik Bustrup Dagskole rušnú kaviareň. V kaviarni budú pracovať dobrovoľníci v lete spolu s zamestnancami a študentmi z našej dennej školy. Prevádzkujeme tiež fitnescentrum a galériu, kde budú pomáhať aj dobrovoľníci.

Obdobie: 1. októbra 2021 - 31. augusta 2022

Všetko o projekte nájdeš vo výzve na stránke Dansk ICYE

 

Deti a mládež

Husmandsstedet - Centrum mimoškolskej činnosti

Obdobie: 15. septembra 2021 do 30. júna 2022

Všetko o projekte nájdeš vo výzve na stránke Dansk ICYE

 

Aagaard Efterskole - Internát pre mladých vo veku 14-17 rokov.

Obdobie: 15. septembra 2021 - 30. júna 2022

Všetko o projekte nájdeš vo výzve na stránke Dansk ICYE

 

Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole - Internát pre mladých vo veku 14-17 rokov.

Obdobie: 1. september 2021 - 30. jún 2022

Všetko o projekte nájdeš vo výzve na stránke Dansk ICYE

 

Vandel Efterskole - Internát pre mladých vo veku 15-17 rokov.

Obdobie: 15. septembra - 30. júna 2022

Všetko o projekte nájdeš vo výzve na stránke Dansk ICYE

 

Rejsby Europæiske Efterskole - Internát pre mladých vo veku 14-17 rokov.

Obdobie: 1. september 2021 - jún 2022 (odhadované termíny)

Všetko o projekte nájdeš vo výzve na stránke Dansk ICYE

 

Odsherreds Efterskole - Internát pre mladých vo veku 15-17 rokov.

Obdobie: 15. septembra 2021 - 30. júna 2022

Všetko o projekte nájdeš vo výzve na stránke Dansk ICYE

 

Všetky projekty a všetko info o nich nájdeš na oficiálnej stránke stránke Dansk ICYE

Rozhovor s dobrovoľníkmi z Dansk ICYE o organizácii a vyššie uvedených projektoch 

 (ak sa video nezobrazilo, otvorte si ho v Google Chrome)

Ak Vás článok zaujal, zazdieľajte ho na Facebook-u: