mirka foto webAj takto môže vyzerať projekt na základnej škole Vaivaru Pamatskola v Lotyšsku. 

Mirka Dibalová tam je už desiaty mesiac. Táto škola je inkluzívka, čo znamená, že do nej chodia deti "normálne" ale aj deti s postihnutím, prípadne nejakou formou poruchy správania alebo psychickou poruchou. Pre Mirku, podľa jej slov, boli všetky deti "normálne" a pristupovala k nim rovnako, s láskou a porozumením a práve s tými čo mali nejakú "diagnózu" si rozumela asi najviac. Niektoré z nich môžete vidieť aj na fotkách. :)

Poväčšine cez vyučovanie pomáhala na hodinách angličtiny. Poobede mali niečo ako družinu, kde sa s deťmi hrali rôzne stolové hry, robili domáce úlohy a blbli :D naháňačky a podobne.. a keď vydalo počasie, tak vonku hrali futbal, basketbal, prípadne išli na pláž. Keďže jej hlavnou náplňou bolo trávenie času s deťmi, hľadala také fotky kde je s nimi odfotená.

Ďalším dobrovoľníkom by určite chcela odkázať, nech svoj čas naozaj naplno venujú deťom. Mirka nám napísala, že sa veľakrát zbytočne trápila tým, že nevie vymyslieť nejakú vlastnú jedinečnú zábavnú aktivitu a že ju taktiež niekedy obmedzovala jazyková bariéra, no podľa jej slov: "Uvoľniť sa a nechať to voľne prebiehať, užívať si daný okamžik." :) Pre deti bolo vždy najcennejšie že im venuje celú svoju pozornosť, a to ju aj najviac napĺňalo, keď zdieľali spoločnú radosť. 

mirka dibalova post lotyssko web

Napísal: Šimon Mareček

Ak Vás článok zaujal, zazdieľajte ho na Facebook-u: